Rust en ruimte

De appartementen van Landgoed de Hulst liggen middenin in het lommerrijke fraaie  park waar u volop kunt genieten van Twentse landschap. Het Landgoed de Hulst bevindt zich op de zuidwest-flank van de stuwwal van Oldenzaal. Het landgoed heeft een sfeervolle uitstraling, door de krachtige bomen rondom, de botanische beplanting en fraaie gazons. Daarnaast is er de parktuin, ooit aangelegd door Leonard Springer.

 

De Hulst

Wonen op Landgoed de Hulst betekent één zijn met de natuur van het Twentse buitengebied. Wandelen, fietsen en gewoonweg recreëren tussen de eeuwenoude bomen van het landgoed. Naast een fraaie natuurlijke omgeving op het landgoed zelf, is er in de omgeving van de Hulst een ruim aanbod aan activiteiten. Op een steenworp afstand bevindt zich de Oldenzaalse binnenstad. Een eeuwenoude stad, met in het centrum de monumentale St. Plechelmuskerk van Bentheimer zandsteen, gebouwd rond 1150. Bij een bezoek aan het Palthe Huis is het alsof u in een tijdmachine stapt. In het historische woonhuis ervaart u hoe de familie Palthe in de achttiende eeuw gewoond moet hebben.

Op slechts 6 kilometer afstand vindt u het Hulsbeek. Een welbekende recreatieplek voor jong en oud. In het gebied zijn eindeloze activiteiten te beleven die uiteenlopen van karten, paardrijden, Jeus de Boules tot met de kinderen in het speelbos.
Liever de ontspanning opzoeken in plaats van actief bezig te zijn? Ook dan bevindt u zich op de juiste plek op Landgoed de Hulst, binnen 10 minuten bent u bij Saré Thermen & Beauty, waar u zich kunt vertoeven in een van de sauna’s. Daarnaast is er een mooie locatie die niet vergeten mag worden: Het Rijk van Sybrook, voor een heerlijke dag golven dichtbij huis. Oftewel, er is genoeg te beleven in het Twentse buitengebied!

 

Noord-Oost Twente

Verder zijn er natuurlijk nog meer prachtige bezienswaardigheden in Noord-Oost Twente die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld landgoed Singraven: een landgoed vol bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven. Laat u rondleiden door het huis, dat bol staat van herinneringen en prachtige verzamelstukken, en laat u verrassen door het veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel.

Het nabijgelegen Lutterzand is een aanrader voor wandel- en fietsliefhebbers. Dit mooie natuurgebied behelst een glooiend landschap met verschillende bomen en heidevelden.

Als u op zoek bent naar cultuurhistorie en kunst dan bent u in het pittoreske Ootmarsum op het juiste adres. Naast het beschermde stadsgezicht kent Ootmarsum alleen al ruim 30 rijksmonumenten. Een heerlijk stadje waar u niet uitgekeken raakt!

Oldenzaal

Oldenzaal wordt ook wel De Glimlach van Twente genoemd. In deze bourgondische stad is het heerlijk vertoeven, zowel in het groene buitengebied als de authentieke binnenstad. Carnaval wordt hier groots gevierd, met als klap op de vuurpijl de Grote Twentsche Carnavalsoptocht die jaarlijks tussen 100.000 tot 150.000 bezoekers trekt. Het zomerfeest De Boeskool is Lös is een waar spektakel in het hartje van Oldenzaal met optredens van bekende artiesten.


Regio

Verder vindt u in de regio de grotere stad Enschede, waar er naar hartelust gewinkeld kan worden. De grote ketens zijn hier vertegenwoordigd, maar ook charmante boetiekjes en hippe conceptstores kunt u vinden in de binnenstad van Enschede. De University of Twente trekt jaarlijks zo’n 10.000 studenten waardoor Enschede een bruisende studentenstad genoemd kan worden. Voor een avondje theater of een prachtig concert bent u in deze stad ook op het juiste adres.

Over de grens zijn Bad Bentheim en Münster echte aanraders.