Rust en ruimte

De Hulst

Wonen op Landgoed de Hulst betekent één zijn met de natuur van het Twentse buitengebied. Wandelen, fietsen en gewoonweg recreëren tussen de eeuwenoude bomen van het landgoed. Naast een fraaie natuurlijke omgeving op het landgoed zelf, is er in de omgeving van de Hulst een ruim aanbod aan activiteiten.

Oldenzaal

Op een steenworp afstand bevindt zich de Oldenzaalse binnenstad. Een eeuwenoude stad, met in het centrum de monumentale St. Plechelmuskerk van Bentheimer zandsteen, gebouwd rond 1150.

Oldenzaal wordt ook wel De Glimlach van Twente genoemd. In deze bourgondische stad is het heerlijk vertoeven, zowel in het groene buitengebied als de authentieke binnenstad. 

Noord-Oost Twente

Verder zijn er natuurlijk nog meer prachtige bezienswaardigheden in Noord-Oost Twente die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld landgoed Singraven: een landgoed vol bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven. Laat u rondleiden door het huis, dat bol staat van herinneringen en prachtige verzamelstukken, en laat u verrassen door het veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel.

Het nabijgelegen Lutterzand is een aanrader voor wandel- en fietsliefhebbers. Dit mooie natuurgebied behelst een glooiend landschap met verschillende bomen en heidevelden.

Als u op zoek bent naar cultuurhistorie en kunst dan bent u in het pittoreske Ootmarsum op het juiste adres. Naast het beschermde stadsgezicht kent Ootmarsum alleen al ruim 30 rijksmonumenten. Een heerlijk stadje waar u niet uitgekeken raakt!

 Regio

Verder vindt u in de regio de grotere stad Enschede, waar er naar hartenlust gewinkeld kan worden. De grote ketens zijn hier vertegenwoordigd, maar ook charmante boetiekjes en hippe conceptstores kunt u vinden in de binnenstad van Enschede. De University of Twente trekt jaarlijks zo’n 10.000 studenten waardoor Enschede een bruisende studentenstad genoemd kan worden. Voor een avondje theater, museumbezoek of een prachtig concert bent u in deze stad ook op het juiste adres.

Over de grens zijn Bad Bentheim en Münster echte aanraders.