Open monumentendag 2023

Open monumentendag 

Op zondag 10 september 2023 was het Open Monumentendag. En deze keer was het extra bijzonder dankzij de inspanningen van de Stichting Oldenzaalse Musea, die een prachtige fietsroute had uitgezet.

Rondleidingen op de Hulst

Tijdens deze dag hebben ongeveer 150 bezoekers de historische buitenplaats de Hulst bezocht en deelgenomen aan de rondleidingen over het landgoed. Hier konden ze kennisnemen over de geschiedenis van het landgoed, de familie Gelderman, de architect van het landhuis, Karel Muller en tuinarchitect Leonard Springer, die de tuinen en het omliggende ontwierp in 1917-1919.

Erfgoed in levend detail

De Open Monumentendag gaat niet alleen over oude gebouwen, maar ook over de mensen die hun passie en kennis delen om dit erfgoed levendig te houden. De vrijwillige gidsen brachten het verleden tot leven door verhalen te vertellen over de architecten en visionairs die Oldenzaal hebben vormgegeven. Hun toewijding was voelbaar en maakte de dag des te memorabel.

Open Monumentendag 2023 in Oldenzaal was een viering van erfgoed, geschiedenis en gemeenschap. Terwijl we door de straten fietsten en Landgoed De Hulst bezochten, konden we een glimp opvangen van het verleden en de mensen die eraan werken om het te behouden voor toekomstige generaties. Voor degenen die deze prachtige dag hebben meegemaakt, zal de herinnering nog lang blijven voortleven. Voor degenen die er niet bij konden zijn, is er altijd volgend jaar om deel te nemen aan deze jaarlijkse viering van ons culturele erfgoed

Met vriendelijke groet, 

Henk Smellink